Danmarks Special pædagogiske Forening fylder 100 år.


Steen Polk fra DSF's bestyrelse beretter om foreningens historie gennem 100 år på Årskursus 2021

Danmarks Specialpædagogiske Forening blev stiftet i 1921 og har dermed 100 års jubilæum i år. Folkeskolen.dk har i den anledning skrevet en artikel om foreningens historie. Læs den HER.


Tidsskriftet Specialpædagogik nr. 1 2021 er udkommet

Tidsskriftet Specialpædagogik nr. 1 2021 indeholder artiklerne Hvordan er humøret i dag - Om ekskluderende omsorgskoncepter, Sam-undervisende pædagogisk vejledning og Synlig selv-evaluering med usynlige virkninger.

Abonnement på Tidsskriftet Specialpædagogik indgår i medlemskab af Danmarks Specialpædagogiske Forening. Hvis du ikke er medlem kan indmeldelse ske HER


Tidsskriftet Specialpædagogik nr. 3 2020 er udkommet

Tidsskriftet Specialpædagogik nr. 3 2020 indeholder artiklerne Konsultation og Kaos: Om konsultative positioneringer i PPR, "Alle elever til folkeskolens prøver" - om et kompetenceudviklingsforløb, Kollegial supervision som vejledning i praksis og Fra problemvrede til vredeshåndtering.

Abonnement på Tidsskriftet Specialpædagogik indgår i medlemskab af Danmarks Specialpædagogiske Forening. Hvis du ikke er medlem kan indmeldelse ske HER


Tidsskriftet Specialpædagogik nr. 1 2020 er udkommet

Tidsskriftet Specialpædagogik nr. 1 2020 indeholder blandt andet følgende artikler: Musik som aktiviserings- og inkluderingsværktøj, Voksne nonverbale bliver ikke hørt nok, Når fejl ikke er forkert, Dikotisk lytning mm.

Abonnement på Tidsskriftet Specialpædagogik indgår i medlemskab af Danmarks Specialpædagogiske Forening. Hvis du ikke er medlem kan indmeldelse ske HER


Foreningens anbefaling til Hovedstyrelsesvalget i Danmarks Lærerforening.


Susanne Weisberg Vilstrup

Danmarks Specialpædagogiske Forening anbefaler Susanne Weisbjerg Vilstrup til Hovedstyrelsesvalget i Danmarks Lærerforening. Begrundelsen er, at der er behov for, at mindre medlemsgrupper - som bl.a. Danmarks Specialpædagogiske forening repræsenterer - får medindflydelse i Danmarks Lærerforening. Se Sannes pjece HER.

Læs mere på Folkeskolens hjemmeside HER.


Tidsskriftet Specialpædagogik nr. 1 2019 er udkommet

Tidsskriftet Specialpædagogik nr. 1 2019 indeholder artikler om Arbejdshukommelsens kapacitet - fast eller foranderlig?, Tablets og Purple Turtle, Hvordan forhindrer vi vold imod se svageste børn?

Abonnement på Tidsskriftet Specialpædagogik indgår i medlemskab af Danmarks Specialpædagogiske Forening. Hvis du ikke er medlem kan indmeldelse ske HER


Tidsskriftet Specialpædagogik nr. 4 2018 er udkommet

Tidsskriftet Specialpædagogik nr. 4 2018 indeholder artikler om Videoproduktion og inklusion, Ondskab og Synlig læring.

Abonnement på Tidsskriftet Specialpædagogik indgår i medlemskab af Danmarks Specialpædagogiske Forening. Hvis du ikke er medlem kan indmeldelse ske HER


Tidsskriftet Specialpædagogik nr. 3 2017 er udkommet

Dette nummer af Tidsskriftet Specialpædagogik er et festskrift for professor i specialpædagogik Susan Tetler i anledning af, at hun har valgt at gå på pension. Initiativet til festskriftet i tidsskriftet - der denne gang er udvidet til 150 sider - er taget af forskere ved Susan Tetlers store forskningsnetværk. En lang række fremtrædende forskere indenfor specialpædagogik - bl.a Søren Langager, Birgit Kirkebæk og Kirsten Baltzer - har bidraget til festskriftet.

Abonnement på Tidsskriftet Specialpædagogik indgår i medlemskab af Danmarks Specialpædagogiske Forening. Hvis du ikke er medlem kan indmeldelse ske HER.


Tidsskriftet Specialpædagogik nr. 1 2016 er udkommet som webudgave

Dette nummer af Tidsskriftet Specialpædagogik indeholder bl.a. Ditte Dalum Christoffersens artikel om mobning ”Det er bare den måde, hun er på”, Annette Linds Ondskab om fænomenet udfra et filosofisk og psykologisk perspektiv og Birgitte Francks Inklusionseftersyn i folkeskolen om de udfordringer, inklusionsdebatten især må adressere.

Tidsskriftet udkommer denne gang kun som webudgave og kan downloades fra tidsskriftets hjemmeside.

Har du ikke et login til hjemmesiden og er medlem af Danmarks Specialpædagogiske Forening, kan du bestille et ved at kontakte forening HER

Er du abonnent, men ikke medlem af Danmarks Specialpædagogiske Forening, kan du bestille et login på tidsskriftets hjemmeside.

Abonnement på Tidsskriftet Specialpædagogik indgår i medlemskab af Danmarks Specialpædagogiske Forening. Indmeldelse kan ske HER.

Ny film: INKLUSION I KLASSEN - udvikling af lærerkompetencer

Ny film fra Filmkompagniet om hvordan lærere underviser en elev med opmærksomhedsvanskeligheder og får konkrete værktøjer. I filmen vejleder psykolog Lene Straarup, Center for ADHD, to lærere i pædagogisk didaktisk relationsarbejde, og man ser, hvordan det omsættes i klassen.

Bag enhver handling ligger et behov: Gratis film om konflikthåndtering

Fem små film om konflikthåndtering og undervisningsmateriale er gratis til download. Lige til at tage med i klassen.

Filmene er produceret af Foreningen Livsberigende Kommunikation (LIVKOM) med støtte fra Undervisningsministeriet, Filmkompagniet, Agedrup Skole og Danmarks Specialpædagogiske Forening (DSF).

Livsberigende Kommunikation støtter udvikling af relationskompetencer, indre motivering, fredelig omgang med konflikter, fredskultur i skolen, værdighed i mødet med andre, egenomsorg i stress og genopretning af tillid efter krænkelser.

Læs mere HER

Tidsskriftet Specialpædagogik - medlemmer kan bestille login til download af artikler og tidsskrifter

Tidsskriftet Specialpædagogik har fået ny hjemmeside. Siden skal styrke kendskabet til tidsskriftet samt gøre det muligt at købe pdf-udgaver af artikler og tidsskrifter. Som medlem af DSF kan man dog gratis hente artikler og tidsskrifter på hjemmesiden, idet abonnementet på Tidsskriftet Specialpædagogik jo er en del af medlemsskabet af DSF. Det forudsætter kun, at man har et login til tidsskriftets hjemmeside, som enten kan bestilles via hjemmesiden eller HER.

Se Tidsskriftet Specialpædagogiks nye hjemmeside HER

Læs mere om baggrunden for den nye hjemmeside HER

 

Copyright ©Danmarks Specialpædagogiske Forening - kontakt Webmaster: info@specialundervisere.dk